2024BarrelSmoke

Barrel Smoke

Vrijdag 24 mei - De Loods - 21 uur
Toegang €10 - Knoetleden gratis
Reservaties knoet@knoet.be

Barrel Smoke is afkomstig uit de Belgische provincie Limburg en bestaat onder meer uit ex-leden van Speed Queen, The Insumers en The Mental Scientists. Samen combineren ze de energie van punk met het muzikaal vakmanschap van heavy metal en de intensiteit van zware bluesrock om live een onweerstaanbaar geheel te creëren, geschikt voor elk publiek dat de schouders ophaalt voor de laatste trend in de hitparades.

De band is tijdens de pandemie opgericht en heeft zich meteen gefocust op het schrijven van eigen songs. Het eerste resultaat was de EP 'Barrel Smoke' uit 2020, twee jaar later gevolgd door een eerste album, getiteld 'Locked 'n' loaded'. In februari 2023 verscheen een nieuwe single met de kindvriendelijke titel 'Crime, Cocaine & Bootleg Whisky'.

In juni 2023 heeft de band een meerjarencontract getekend met het Canadese label Sodeh Records, dat vanaf dan ook voor de wereldwijde distributie van hun platen instaat. Met de single 'Neon lights' hebben ze in elk geval al een flinke radiohit in de VS te pakken, wat betekent dat de rest van de wereld ook nog zal volgen.

Het tweede album, 'Death Trap', is opgenomen in de Black Thunder Recording Studio en bevat weer een boel songs vol verwijzingen naar de rockende decadentie van de 70s. De officiële release staat gepland voor 31 oktober 2024.

Line up:

Ricky Smeets - Vocals
Tom Neeskens - Guitar
Ibe Schutters - Guitar
Rob Vanwiddingen - Bass
Dante Alders - Drums