Ommegang - Wandeltocht en Jogging

Zondag 5 januari - Knoet - 7.00-10.30 uur - Uitsluitend met voorinschrijving

 

Parcours in Google Maps

 

Pdf-plannetje (2 bladzijden)

 

Zondag 5 januari organiseren de Knoetstappers de Ommegang, een wandeling van Leuven naar Aarschot. Omdat het vervoer naar Leuven met de trein gaat en we dus op voorhand treintickets moeten aankopen is deze organisatie uitsluitend met voorinschrijving.

 

Voorinschrijving kost €5, inbegrepen het treinticket en een Ommegang bij aankomst in de Knoet in Aarschot.

 

Inschrijven kan in de Knoet tot vrijdag 3 januari, of tot dinsdag 31 december door overschrijving van het juiste bedrag op rekening IBAN BE69 0013 4012 1078 (BIC GEBABEBB) ter attentie van Knoet Vzw met vermelding 'Ommegang' (laat ons in dit geval iets weten op knoet@knoet.be zodat we een bevestiging kunnen sturen).

 

Parcours. In de Knoet haal je je treinticket op en je begeeft je naar het station in Aarschot, waar je de trein neemt naar Leuven. De wandeling start in Leuven aan de voorkant van het station, richting Stella-brouwerij. Via het fietspad en de 1-meilaan komen we in het prachtig provinciedomein van Kessel-lo. Vandaar de steile Kesselseberg op en langs het wijndomein (zonder stop) op het plateau van de Lemingberg, naar de bekende Chartreuzenbosberg van Holsbeek. We dalen naar Wezemaals broek en de mooi gerestaureerde Uitemwatermolen. Vervolgens veroveren we het enig mooi natuurgebied “de Beninksberg” met zicht op de Wingevallei. Onder de autostrade door, komen we in het strooien Dorp Gelrode terecht, in het Kloesbos en in het zand van ‘s Hertogenheide. Over de ring arriveren we in ons Aarschot en langs de Laak naar onze vertrouwde Knoet. Heel het (pittig) parcours wordt afgepijld maar voor alle zekerheid geven we een plannetje mee met de nodige aanwijzigen. Het parcours is ongeveer 23-24 km.

 

Zonder voorinschrijving kan je nog altijd meewandelen, maar dien je zelf voor je treintickets te zorgen.

 

Vertrekuur van de treinen in Aarschot: 7.14u - 7.36u - 8.36u - 9.14u - 9.36u - 10.36u. Laatste deelnemers dienen de trein van 10.36u te nemen in Aarschot. Na aankomst van die trein worden de pijlen op het parcours weggehaald.

 

Voor wie de Ommegang al joggend wil afleggen, wordt er een bus ingelegd, die de lopers naar Vlasselaer (halverwege) of de Kesselseberg brengt. De bus is uitsluitend voor joggers en een plaats op de bus dien je op voorhand te reserveren via email aan knoet@knoet.be, ten laatste op donderdag 2 januari.

 

Vertrekuur van de joggersbus aan de Knoet : 8.30 uur!!

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!