Ommegang 2022 - Wandeltocht en Jogging

 

    Zondag 2 januari - Knoet

    Leuven-Aarschot : vertrek tussen 7.00 en 10.30 uur (trein)
    Vlasselaar-Aarschot : vertrek om 8.30 uur (bus)

    Joggers (beide afstanden) : vertrek om 8.30 uur (bus)

 

Uitsluitend met voorinschrijving, voorinschrijving tot 29 december!!!

De voorinschrijvingen zijn afgesloten.

 

Gpx-bestand van het parcours: Ommegang.gpx

 

Zondag 2 januari organiseren de Knoetstappers de Ommegang, een wandeling van Leuven naar Aarschot. Wie dit wil kan ook voor de halve afstand kiezen, vanuit Vlasselaar. Wandelaars maken de verplaatsing naar Leuven met de trein. Wie vanuit Vlasselaar vertrekt, kan met de bus mee. De bussen vertrekken aan de Knoet om 8.30 uur.

 

Inschrijving kost €5, en daarin is het treinticket of de busrit inbegrepen, en ook een Ommegang bij aankomst in de Knoet.

 

Omdat we de treintickets op voorhand moeten aankopen, en ook het aantal plaatsen op de bus niet onbeperkt is, is deze organisatie uitsluitend met voorinschrijving.

 

Het treinticket kom je voor je vertrek ophalen in de Knoet.

 

Parcours

 

In de Knoet haal je je treinticket op en je begeeft je naar het station in Aarschot, waar je de trein neemt naar Leuven. De wandeling start in Leuven aan de voorkant van het station, richting brouwerij. Via het fietspad en de 1-meilaan komen we in het prachtig provinciedomein van Kessel-lo. Vandaar de steile Kesselseberg op en langs het wijndomein (zonder stop) op het plateau van de Lemingberg, naar de bekende Chartreuzenbosberg van Holsbeek. We dalen naar Wezemaals broek en de mooi gerestaureerde Uitemwatermolen in Vlasselaar. Vervolgens veroveren we het enig mooi natuurgebied “de Beninksberg” met zicht op de Wingevallei. Onder de autostrade door, komen we in het strooien Dorp Gelrode terecht, in het Kloesbos en in het zand van ‘s Hertogenheide. Over de ring arriveren we in ons Aarschot en langs de Laak naar onze vertrouwde Knoet. Heel het (pittig) parcours wordt afgepijld. Het parcours vanuit Leuven is ongeveer 23-24 km.

 

Joggers

 

Wie het parcours al joggend wil afleggen, kan met de bus mee. Ook voor joggers geldt dat ze vooraf dienen in te schrijven en te mailen om een plaats op de bus te reserveren. Joggen kan over de twee afstanden. Joggers die de lange afstand kiezen worden met de bus naar Kessel-lo gebracht, dus zij vertrekken niet aan het station in Leuven. De bus vertrekt om 8.30 uur aan de Knoet.

 

Treinen

 

Vertrekuren van de treinen in Aarschot: 7.14u - 7.35u - 8.14u - 8.35u - 9.14u - 9.35u - 10.14 en 10.35u. Laatste deelnemers dienen de trein van 10.35 u te nemen in Aarschot. Na aankomst van die trein worden de pijlen op het parcours weggehaald.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!