2023Ommegang

Ommegang 2023

Zondag 8 januari - Knoet
Leuven-Aarschot : vertrek tussen 7.00 en 10.30 uur (trein)
Vlasselaar-Aarschot : vertrek om 8.30 uur (bus)
Joggers (beide afstanden) : vertrek om 8.30 uur (bus)

Zondag 8 januari organiseren de Knoetstappers de Ommegang, een wandeling van Leuven naar Aarschot. Wie dit wil kan ook voor de halve afstand kiezen, vanuit Vlasselaar. Wandelaars maken de verplaatsing naar Leuven met de trein. Wie vanuit Vlasselaar vertrekt, moet met de bus mee. De bussen vertrekken aan de Knoet om 8.30 uur.

Inschrijving kost €6, en daarin is het treinticket of de busrit inbegrepen, en ook een Ommegang bij aankomst in de Knoet. Wie geen treinticket nodig heeft, betaalt €3.

Inschrijven kan in de Knoet vanaf 1 december of door middel van overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE69 0013 4012 1078 (BIC GEBABEBB) en dit kan tot en met woensdag 4 januari. Laat ons in dit geval weten dat je deelneemt (knoet@knoet.be), dan sturen we een bevestiging.

(Omdat we de treintickets vooraf moeten aankopen, en ook het aantal plaatsen op de bus niet onbeperkt is, is deze organisatie uitsluitend met voorinschrijving.)

Het treinticket kom je voor je vertrek ophalen in de Knoet 's ochtends of indien gewenst op zaterdagavond 7 januari tussen 20 en 22 uur.

Parcours

In de Knoet haal je je treinticket op en je begeeft je naar het station in Aarschot, waar je de trein neemt naar Leuven. De wandeling start in Leuven aan de voorkant van het station, richting brouwerij. Via het fietspad en de 1-meilaan komen we in het prachtig provinciedomein van Kessel-lo. Vandaar de steile Kesselseberg op en langs het wijndomein (zonder stop) op het plateau van de Lemingberg, naar de bekende Chartreuzenbosberg van Holsbeek. We dalen naar Wezemaals broek en de mooi gerestaureerde Uitemwatermolen in Vlasselaar. Vervolgens veroveren we het enig mooi natuurgebied “de Beninksberg” met zicht op de Wingevallei. Onder de autostrade door, komen we in het strooien Dorp Gelrode terecht, in het Kloesbos en in het zand van ‘s Hertogenheide. Over de ring arriveren we in ons Aarschot en langs de Laak naar onze vertrouwde Knoet. Heel het (pittig) parcours wordt afgepijld. Het parcours vanuit Leuven is ongeveer 23-24 km.

Joggers

Wie het parcours al joggend wil afleggen, kan met de bus mee. Ook voor joggers geldt dat ze vooraf dienen in te schrijven en te mailen om een plaats op de bus te reserveren. Joggen kan over de twee afstanden. Joggers die de lange afstand kiezen worden met de bus naar Kessel-lo gebracht, dus zij vertrekken niet aan het station in Leuven. De bus vertrekt om 8.30 uur aan de Knoet (beide afstanden).

Treinen

Vertrekuren van de treinen in Aarschot:
7:14 uur - 7:35u - 8:14 - 8:35u - 9:14u - 9:35u - 10:14u - 10:35u
Op de trein van 10:35 zitten ook de wandelaars die de pijlen weghalen, dus dat is de laatste trein.