2022Ernst1

Ernst

Donderdag 6 Oktober - De Loods - 21 uur
Toegang €10 - Knoetleden gratis

Het muziekcollectief Ernst debuteerde op plaat vroeg in 2019 met het album 'The Art of Being Serious'. Een album dat niet onopgemerkt voorbijging en dat niet in het minst omdat het muzikale bewerkingen bevatte van teksten van William Blake, Christina Rossetti en William Shakespeare. Tijdloze schrijfsels die 'als je ze beter bestudeert, bijna voorbestemd zijn om als popnummer uitgebracht te worden.' Ontroering was ook de enige maatstaf voor de keuze van de nummers op de plaat. Mozart en Roy Orbison zij aan zij, want beiden verstonden de kunst liefdesverdriet om te zetten in beklijvende muziek.

Al even opgemerkt was het vervolg. 'Er wordt verteld...'. Een Ep met muzikale griezelverhalen, met als verteller van dienst acteur Sam Louwyck (Rundskop, Cargo, ...).

Het nieuwste werk van Ernst heet 'Sad Seasons', een album vol seizoensgebonden muziek, die in vier delen verschijnt. De eerste twee delen zagen eind 2021 het levenslicht: 'Autumn' en 'Winter'. Enkele maanden geleden verscheen ook het derde deel, 'Spring'. Het is de bedoeling dat we elk seizoen een EP uitbrengen, vertelt Ernst-gitarist Oliver Elen. Daarop staan muzieknummers die volgens ons de perfecte soundtrack vormen voor de tijd van het jaar.

Zie ook : www.ernst.band