©Axel Schulten

Nighthawks

 

Zaterdag 8 Augustus

Knoetterras
Aanvang 21 uur

Toegang Gratis

Nighthawks (Geannuleerd)

Eind jaren negentig startten trompettist Reiner Winterschladen en bassist Dal Martino het project 'Nighthawks' op - de naam is ontleend aan het iconische schilderij van Edward Hopper.

Van bij hun eerste album 'Citizen Wayne' (1998) staat de band garant voor inhoudsvolle en stijlvolle jazzy loungemuziek.

 

Music for Travellers, zo noemen de muzikanten graag zelf de muziek die ze de voorbije twintig jaar gemaakt hebben. En die noemer geldt bij uitstek voor hun twee recentste studio-albums - 'Rio Bravo' en '707'. Vorig jaar verscheen een tweede live-album 'Next to the Roxy'

 

Met hun muziek wekken Nighthawks associaties en beelden op. 'Ik vind het ook erg belangrijk, als zich in het hoofd van de luisteraar iets visueel begint af te spelen', legt Dal Martino uit. 'Ons project is destijds ontstaan uit een opdracht voor filmmuziek, en elke song heeft een eigen klein scenario.

Official video 'Fortune' uit het album 'Rio Bravo' (Herzog Records)

Intussen hebben Nighthawks negen albums achter hun naam en zijn ze een vaste waarde geworden in de internationale jazz- en club-scene. Coole grooves en atmosferische arrangementen zijn hun handelsmerk, evenals de tot verbeelding sprekende trompetsolo's van Reiner Winterschladen. Een voorliefde voor het ongewone maakt hun muziek extra opwindend ... inderdaad de soundtrack voor een denkbeeldige film.

Line-up:

 

Dal Martino : Bass
Reiner Winterschladen : Trompet
Jürgen Dahmen : Piano, Rhodes, Percussie
Jörg Lehnardt : Gitaar

Thomas Alkier : Drums

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!