Keith Canvas

 

Zondag 12 april
Loodscafé
17.00 uur - Deuren 16.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Keith Canvas

Keith Canvas is de fluwelen dekmantel van Bart Mertens (°1978), piano based singer-songwriter en jazzmuzikant  met een voorliefde voor popmuziek.

 

Met zijn debuutalbum ‘Beyond The Frame’ (2015) breekt hij door bij pers en publiek, dat zijn ‘vocale jazz met een moderne twist‘ op ingetogen gejuich onthaalt.  In recensies vallen vergelijkingen met Jamie Cullum, Billy Joel en Harry Connick Jr. en de dromerige, autobiografische songs worden opgepikt door verschillende Belgische radiostations.

 

Gezegend met een uiterst boeiend vibrato en daarnaast multi-instrumentaal weet Keith Canvas niet alleen op plaat uiterst origineel uit de hoek komen maar ook live gensters te slaan.

 

Hoewel de focus op België ligt, heeft het wereldwijd doorbreken van streaming ook de deuren naar het buitenland met een warme zuiderwind open geworpen. Zo blijkt Keith in Brazilië over evenveel vurige fans te beschikken als in België en klinken de songs van “Beyond The Frame” in Frankrijk maar liefst zeven maal zoveel door de speakers als in het thuisland. Het album wordt zowel in Rusland als in de VS verkocht en Keith krijgt fanmail tot uit de Filipijnen.

 

Het buitenlands succes straalt ook af op de videoclip bij de lead single uit “Beyond The Frame”, ‘Little Bird’. De prachtige geanimeerde video, in een regie van de talentvolle animator Roman Klochkov, wordt genomineerd voor het International Festival for Animated Video “KLIK!”.  Het liefdes-epos van Keith Canvas pronkt tussen ronkende namen als Stromae en The Prodigy.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!