Erwin van Ligten

 

Zondag 8 maart
Loodscafé

17.00 uur - Deuren 16.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Erwin Van Ligten

Erwin van Ligten is een gepassioneerde muzikant, die zijn inspiratie door artiesten als Jimi Hendrix, Jeff Beck, Santana, David Lindley en The Tielman Brothers niet onder stoelen of banken steekt. Daarnaast heeft hij een groot repertoire met eigen composities, waarin hij zijn roots uit Java en zijn gevoel voor muziek op aanstekelijke wijze laat samenkomen in stevige songs en ballads.

 

Als gitarist is hij een autodidact en door zijn staat van dienst, spelen bij Dizzy Man’s band, Bertus Borgers, Barry Hay en The Alessi Brothers, uitgegroeid tot een van de beste gitaristen van Nederland. Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater, als o.a. Julia Lo’Ko,  Mathilde Santing, Astrid Seriese en Micheline van Hautem, de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.

 

Als hij met zijn eigen band speelt, is hij in staat om mensen te laten dansen of luisterend te laten genieten van zijn eigen muziek en die van zijn helden. Zijn drie soloalbums, “Twisted Logic”, “Krontjong Baru Guitar” en “Sun”, zijn daar sprekende voorbeelden van.

 

Naast zijn optreden als muzikant, produceert hij albums van diverse artiesten als Frank Boddin en Micheline van Hautem.

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!