Ben Miller Band

 

Maandag 23 maart
Loodscafé

20.00 uur - Deuren 19.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Ben Miller Band

De Ben Miller Band ontstond een vijftiental jaar geleden in Joplin, Missouri als folk-punk-americana trio. Van meetaf aan kon de band bogen op een sterke live-reputatie wat hen een grote schare fans opleverde, vooral in grass roots middens.

 

De band toerde in het verleden vaak met bands als ZZ Top, George Thorogood en Buddy Guy, wat hen ook internationaal op de kaart zette.

 

Hun sound kan je moeilijk omschrijven. Zelf noemen zij het 'Ozark Stomp', naar de streek in het zuiden van de VS vanwaar ze afkomstig zijn. Ze onderkennen invloeden van de Mississippi Delta Blues, de mountain music uit de Appalachians en vroege country muziek. Doe daar nog een ferme dosis rauwe energie bij en een reeks ongewone instrumenten, ... en je krijgt een geheel dat nagenoeg uniek is in het Amerikaanse muzikale landschap.

 

De Ben Miller Band komt dit jaar naar Europa in een nieuwe bezetting. Nog steeds met frontman Ben Miller en wastobbe-bassist Scott Leeper, maar nieuw in de line-up is percussionist Mitch Twombley die met drumkit en wasbord de nummers een onvergetelijke 'new meets old' sound meegeeft.

 

Line-up:

   Ben Miller : vocals, guitar, ...

   Scott Leeper : bass, guitar

   Mitch Twombley : percussion

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!