Lucifer Mo'Blues

 

Zondag 8 december

Loodscafé

Aanvang 17.00 uur - Deuren 16.30 uur

Toegang Gratis (Vrije Gift)

Lucifer Mo'Blues

Lucifer Mo'Blues is voor alles het samenkomen van drie muzikanten die een passie voor muziek delen: Lucie Dehli, Fernando Neris en Maurice Chefneux.

 

Lucie Dehli studeerde klassieke viool aan het conservatorium. Ze zong en speelde contrabas in talrijke muzikale projecten, zowel in de wereld van de pop en jazz en geïmproviseerde muziek. Maar het was uiteindelijk bij Lucifer Mo'Blues dat ze opnieuw aanknoopte met de liefde voor haar eerste intrument, de viool.

 

Fernando Neris is een Spaans bluesmuzikant die al sinds 2000 in België woont. Na meerdere ensembles in zowel Malaga als Leuven te hebben geleid, legt hij zich vanaf 2009 toe op blues van de jaren twintig en dertig. Hij ontmoet Lucie en Mo' bij jamsessies die hijzelf organiseerde en voegt een authentieke rootssound toe met slide guitar en dobro.

 

Maurice Mo' Chefneux is de ritmische link tussen Lucie en Fernando. Hij is sinds lang een partner van Lucie in haar popprojecten en aanverwanten. Hij zingt en voegt de lage tonen toe aan de sound van dit 'helse' trio.

 

Drie artiesten die hun klankpaletten combineren en ons laten genieten zowel van traditionele vooroorlogse blues als van het Paris, Texas van Ry Cooder. Ze brengen zowel covers van gekoesterde klassiekers als origineel werk van Lucie Dehli en Fernando Neris.

 

Line up

 

    Lucie Dehli - Zang, viool

    Fernando Neris - Gitaar, zang, dobro, slide

    Maurice Chefneux - Zang, guitalele

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!