Anne Wolf Quatuor

 

Donderdag 12 december

De Loods
Aanvang 20.30 uur - Deuren 20.00 uur
Kassa €10 - Knoetleden Gratis

Anne Wolf Quatuor

Anne Wolf studeerde af als klassieke pianiste aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Het was het vertrekpunt van een drukke carrière als begeleidster van tal van Franse, Waalse en Vlaamse artiesten. Gaandeweg raakte ze meer en meer in de ban van Afrikaanse, Braziliaanse en Cubaanse muziek en maakte ze uitstapjes in de werelden van jazz, rock, pop en soul. Opnieuw kwam ze op het Brussels Conservatorium terecht, dit keer op de jazzafdeling in de klas van Eric Legnini.

 

Haar affiniteit met zuiderse muziek en jazz werd de voorbije jaren onderstreept, zowel op het podium als in de studio. Met het Anne Wolf Trio nam ze de albums 'Amazone' en 'Moon at Noon' op.

 

En nu is er Anne Wolf Quatuor, haar nieuwste project - een unieke viermansformatie. Naast Anne Wolf op piano tekenen Theo de Jong op akoestische basgitaar en Lionel Beuvens aan de drum voor de ritmesectie. Celliste Sigrid Vandenbogaerde vervolledigt het quartet.

 

Samen brengen zij muziek die in het verlengde ligt van 'Amazone' en 'Moon at Noon'. Een nieuw, modern repertoire, met aandacht voor melodie en exotische toetsen...

 

De neerslag hiervan laat zich vatten in een nieuw album dat in het najaar van 2019 verschijnt: 'Danse avec les Anges'.

 

Line-up

 

    Anne Wolf - Piano

    Theo de Jong - Akoestische bass

    Lionel Beuvens - Drums

    Sigrid Vandenbogaerde - Cello

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!