© Tom De Witte

© MarcBlues Photography (rootsville.eu)

Ht Roberts & Pascale Michiels

Zondag 13 oktober - Loodscafé - 17 uur

Sunburst & Silk, het is de titel van een plaat en een programma. Het resultaat van de samenwerking van singer-songwriter Ht Roberts en Pascale 'Bloomfish' Michiels. Bluesy & Soulful.

Meer info

Laughing Bastards
Donderd. 26 september - De Loods - 20.30 uur

Kassa €10 - Knoetleden gratis

 

Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchemie van de jongste generatie uit de
b(l)oeiende Gentse jazz-scene. Op haar eerste twee albums heeft de band zich rijkelijke gelaafd aan de muziek van Jimmy Giuffre, wat zorgde voor hecht samenspel en een lyrische klank. In de nazomer van 2019 komt het derde album uit, met naast originele composities ook werk van van ondergewaardeerde meesters als Carla Bley en John Lurie.

Meer info

Rebekka Van Bockstal Quartet

Donderdag 3 oktober - De Loods - 20.30 uur

Kassa €10 - Knoetleden gratis

 

Na het warm onthaalde debuut 'Crossing Dimensions' van vorig jaar, treedt het Rebekka Van Bockstal quartet aan in een nieuwe line-up, met nieuwe sound en nieuwe composities. Maar steeds nog met muziek die steunt op stuwende grooves en heldere melodieën, geïnspireerd door grootheden als Wayne Shorter, Mark Turner en John Scofield.

Meer info

Kathryn Claire Trio

Woensdag 30 oktober - Loodscafé - 20 uur

Kathryn Claire combineert haar klassieke achtergrond en met een rijke ervaring in traditionele folkmuziek en heeft zo een heel eigen geluid ontwikkeld: harmonische indie-folk. Samen met bassist Allen Hunter (Eels) en violist Sid Ditson speelt Kathryn geweldige eigen nummers en vioolcomposities.

Meer info

Blue Trippin' Trio

Donderdag 14 november - De Loods - 20.30 u

Het Blue Trippin' Trio (Sam Stuyck, Dirk Van der Linden en Erik Rits) laat zich  inspireren door de Hammond trio’s van de jaren ’50 en ’60. Verwacht je aan een repertoire van jazz, blues, ballads en popsongs in eigenzinnige arrangementen.
Meer info

Stef Paglia Trio

Donderdag 10 oktober - De Loods - 20.30 uur

Kassa €10 - Knoetleden gratis

 

Stef Paglia is vooral bekend als gitarist van The Bluesbones, waarmee hij in binnen- en buitenland optreedt. Met het Stef Paglia Trio timmert hij aan een eigen weg en brengt een brede mix van eigen werk en covers. Verwacht je aan een stevig potje groovy bluesrock!

Meer info

Anne Wolf Quatuor

Donderdag 12 december - De Loods - 20.30 u

Met het project 'Quatuor' brengt pianiste Anne Wolf nieuw werk dat in het verlengde ligt van haar albums 'Amazone' en 'Moon at Noon', nieuw modern repertoire met aandacht voor melodie en exotische toetsen... De unieke viermansformatie heeft naast haarzelf op piano, ook Theo de Jong op akoestische basgitaar, Lionel Beuvens aan de drum en Sigrid Vandenbogaerde op cello.

Meer info

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!