© Jos Kottman

Rob van de Wouw Quartet

Vrijdag 9 Augustus - Knoetterras - 21 uur - Toegang Gratis

 

Ook dit jaar heeft de Knoet een jazztweeluik op de agenda, en wel op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus. Het eerste deel van dit jazzweekend is voor rekening van het Rob van de Wouw Quartet. Rob van de Wouw staat bekend als muzikaal vernieuwer. Met de jazztraditie in zijn binnenzak, maar het vizier gericht op de toekomst combineert hij alle muziekstromen met jazz.

Meer info

Kontrair

Vrijdag 6 september - Knoetterras - 21 uur

Kontrair treedt op buiten aan de Knoet, na afloop van de Waterloop op vrijdagavond 6 september. Sinds meer dan tien jaar heeft Kontrair zich toegelegd op het betere Nederlandstalige lied. Intussen hebben ze reeds lang bewezen dat het genre verre van dood is...

Meer info

© Tom De Witte

Laughing Bastards
Donderd. 26 september - De Loods - 20.30 u

Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchemie van de jongste generatie uit de
b(l)oeiende Gentse jazz-scene. Op haar eerste twee albums heeft de band zich rijkelijke gelaafd aan de muziek van Jimmy Giuffre, wat zorgde voor hecht samenspel en een lyrische klank. In de nazomer van 2019 komt het derde album uit, met naast originele composities ook werk van van ondergewaardeerde meesters als Carla Bley en John Lurie.

Meer info

Moon Express

Zaterdag 10 augustus - Knoetterras - 21 uur - Toegang Gratis

 

Op zaterdag 10 augustus is het Moon Express dat tekent voor het tweede luik van ons jazzweekend. Moon Express is de stomende formatie die je meeneemt op een treinrit door genres als jazz, funk, soul en rhyth'n'blues. Bezieler en frontman van de band is - al meer dan vijfentwintig jaar - Hugo Boogaerts, die ook tekent voor het merendeel van de composities, die gekenmerkt worden door een aanstekelijke groove en originele melodieën.

Meer info

Time Machine

Donderdag 22 augustus - Knoetterras - 21 uur

 

Time Machine neemt ons op donderdag 22 augustus - na afloop van het Aarschots Wielercriterium - mee op een muzikale reis door de tijd. De beste muziek van de jaren zestig tot nu passeert de revue.

Meer info

Rebekka Van Bockstal Quartet

Donderdag 3 oktober - De Loods - 20.30 uur

Na het warm onthaalde debuut 'Crossing Dimensions' van vorig jaar, treedt het Rebekka Van Bockstal quartet aan in een nieuwe line-up, met nieuwe sound en nieuwe composities. Maar steeds nog met muziek die steunt op stuwende grooves en heldere melodieën, geïnspireerd door grootheden als Wayne Shorter, Mark Turner en John Scofield.

Meer info

© MarcBlues Photography (rootsville.eu)

Ht Roberts & Pascale Michiels

Zondag 13 oktober - Loodscafé - 17 uur

Sunburst & Silk, het is de titel van een plaat en een programma. Het resultaat van de samenwerking van singer-songwriter Ht Roberts en Pascale 'Bloomfish' Michiels. Bluesy & Soulful.

Meer info

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!