The Very Big Band

 

Donderdag 17 Januari

De Loods

Aanvang 20 uur

Vvk & Kassa : €15 - Knoetleden Gratis*

 

Kaarten zijn te koop in de Knoet. Kaarten kunnen ook gereserveerd worden rechtstreeks bij The Very Big Band via e-mail aan secretaris@theverybigband.be

 

*Knoetleden gratis mits reservatie vooraf (door het beperkte aantal plaatsen) via e-mail aan knoet@knoet.be

The Very Big Band

Hoe noem je een big band die er eigenlijk twee in één is?

Een Very Big Band natuurlijk! The Very Big Band is de opvallendste erfgenaam van de Kempense Big Band traditie en ontstond uit de fusie van de Yellow City Big Band van Jan Van Giel en de Double L Big Band van Luc Lambrechts.

 

Wat is nu zo very big aan deze band? Echt groter dan een gewone big band is hij niet.  Hij is  geconcentreerder, straffer, intenser dan de gebruikelijke big band. Kwaliteit, originaliteit, enthousiasme ... en humor, staan hoog in het vaandel. En dus klinkt een interpretatie van The Very Big Band altijd verrassend.

 

De groeipijnen zijn bezworen, de koers is uitgezet... The Very Big Band is uitgegroeid tot een 18-koppige band bestaande uit zowel professionals als gedreven amateurs. De band brengt deels eigen repertoire, deels standards, gecomponeerd of bewerkt door pianist Jan Van Giel en trompettist Jan Mües.

 

Luc Lambrechts, die gedurende twintig jaat de muzikale leiding had, heeft enkele jaren terug de baton ingeruild opnieuw ingeruild voor de saxofoon en sinds 2016 wordt The Very Big Band gedirigeerd door Nico Schepers, zelf een gerenommeerd jazztrompettist. Wijzigingen die zorgen voor een nieuw elan. Nico zorgt voor een aangepast repertoire en drukt zijn persoonlijke stempel op de sound van het orkest, daarbij bogend op zijn rijke ervaringen als muzikant in heelwat bands in verschillende muziekgenres.

 

 

Line-up

 

    Saxofoon

    Walter Van Thielen, Kris Van Wuytswinkel, Danny Dexter, Bert Peeters, Luc Lambrechts

    Trompet

    Jan Muës, Jorrick Saelen, Bart Gysemans, Willy Versweyveld, Wen De Backer

    Trombone

    Jochen Van Laere, Jan Roothooft, Werry Dockx, Dirk Van Reusel

    Ritme

    Nathan Kerstens (piano),

    Jef Maderveld(bas),

    Eric Rits (drums)

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!