© Tom De Witte

Laughing Bastards

 

Donderdag 26 september
De Loods
20.30 uur
Kassa €10 - Knoetleden Gratis

Laughing Bastards

Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchemie van de jongste generatie uit de b(l)oeiende Gentse jazz- en impro scene en de ervaring en de honger naar vernieuwing van een oude rot in het vak. Samen belijden ze hun liefde voor de jazz-traditie.

 

Opgericht in 2012 heeft de groep zich rijkelijk gelaafd aan de fascinerende muziek van Jimmy Giuffre voor zijn twee eerste albums. Dit heeft gezorgd voor een hechte, lyrische klank en appreciatie bij publiek en media.

 

Naast trio en quartet opereert Laughing Bastards nu ook in quintet. Het warm en rijk middenregister met sax, cello en gitaar maakt de nieuwe harmonische ambities waar.

 

In mei 2019 wordt het derde album opgenomen met release in de nazomer. Dankzij de jarenlange samenwerking hebben de vijf leden hiervoor originele composities kunnen aanbrengen. Ook bewerkingen van ondergewaardeerde meesters zoals van Carla Bley en John Lurie vinden een natuurlijke biotoop.

 

Line-up :

 

Jan-Sebastiaan Degeyter, gitaar

Michel Mast, tenor sax

Eline Duerinck, cello

Nils Vermeulen, contrabas

Marcos Della Rocha, drums

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!