Beverly Jo Scott : Satin Dolls

 

Vrijdag 10 Augustus
Knoetterras
Aanvang 21 uur
Toegang Gratis

Beverly Jo Scott : Satin Dolls

Geboren in Alabama, in het diepe zuiden van de VS, groeide Beverly Jo Scott op met deltablues, gospel en country. Al op jonge leeftijd had de muziekmicrobe haar te pakken en toerde ze door de Verenigde Staten. Kronkelende en turbulente levenspaden brachten haar begin jaren negentig naar Europa, waar het regenachtige maar gemoedelijke België haar toevluchtsoord werd.

 

Aanvankelijk speelde ze in de straten, later in bars en clubs, en al gauw wist ze met haar sensuele en warme stem een reputatie op te bouwen die van haar een van de meestgevraagde vocalisten op het Europese continent maakte.

 

Ze werkte samen met talenten als The Sparks, Elliott Murphy, Eddie Mitchell, Maurane, ... En uiteraard ook met Arno, met wie ze het duet 'Jean Balthazaarrr' opnam, een hit in Frankrijk en bij het Franse publiek tot op de dag van vandaag een klassieker.

 

Met het programma Satin Dolls keert Beverly Jo Scott terug naar haar geboorteland en meer bepaald naar de muziek van Billie Holiday en zangeressen als Nina Simone en Dinah Washingten, die door deze laatste beïnvloed zijn.

 

 

Line Up:

 

Beverly Jo Scott : Zang en Gitaar
Carmen Araujo Santamaria : Zang

Patrick Deltenre : Gitaar

Trui Amerlinck : Contrabas

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!