© Lucius A. Fontenot

Brother Dege + Blues Lee + The Nurse

 

Zondag 10 juni

Loodscafé
Aanvang 17 uur - Deuren 16.30 uur

Toegang Gratis (Vrije Gift)

Brother Dege + Blues Lee + The Nurse

Music Corner Seizoensfinale

Het Live in de Loods Team sluit een seizoen Music Corners af met een seizoensfinale waarin Brother Dege en Blues Lee de centrale gasten zijn en The Nurse zorgt voor de afsluiter. Beginnen doet Brother Dege op het gewone aanvangsuur, dus om 17.00 uur.

 

Brother Dege

 

Dege Legg is geboren en getogen in het zuiden van Louisiana, en is van gemengde cajun-franse, Ierse en Indiaanse komaf. In 1994 richtte hij de underground psych-rock band Santeria op, waarmee hij tien jaar toerde. In 2005 zag zijn nieuwe band het levenslicht: Blue Bayou Construkt, waarvan in 2009 het album Kingdoms of Folly verscheen. In de tussentijd deed hij ook allerhande soloprojecten - het ene al vreemder dan het andere - en ging hij aan de slag als journalist, want de man is ook een begenadigd schrijver.

Keerpunt in de carrière van Brother Dege was het album 'Folk Songs of the American Longhair' dat in 2010 verscheen en dat meteen ook het uitganspunt was voor een Europese tournee die hem ook in het Loodscafé bracht voor een Music Corner avant la lettre.

Tot dusver heeft Brother Dege negen albums op het conto en is hij ook auteur van twee boeken.

Zijn muziek werd onder meer gebruikt in Quentin Tarantino's film 'Django Unchained'.

www.facebook.com/degelegg

 

Blues Lee

 

Blues Lee ontstond in 1995 en vestigde zich meteen in de eerste afdeling van de Belgische bluesscene - met een plaats op het bluesfestival in Peer in 1997. Vanaf dan speelde de band in clubs en op festivals in de Benelux, Europa en ver daarbuiten.

Blues Lee is een op en top live band en brengt een echte show in de traditie van de grote T-Bone Walker: een wervelende act met enkel eigen materiaal. Spitse lyrics, de juiste looks, storytelling, dansbare grooves, kortom, Genuine Feel Good Music met daarin plaats voor swing, jump, rhythm 'n' blues, boogie, rock 'n' roll, doowap en soul ... Blues Lee staat met een been in het deltaslijk van de Mississippi en met het andere been op een blitse dansvloer.

De band speelde op talrijke grote festivals: drie keer Peer, drie keer Marktrock, Pukkelpop, Gevarenwinkel, Magic Blues Vallemaggia, Oppikoppi Zuid-Afrika, Curaçao, enz… Ze jamden met Guy Davis, Peaches Staten, Billy Branch, Kay Foster Jackson, Smitty Dee Brass Band, Andy J Forrest, Dallas Hodge (Canned Heat), Gene Taylor (Fabulous Thunderbirds) en vele anderen.

Na de vier succesvolle albums (reviews: www.blueslee.be) werken ze momenteel aan nieuwe songs voor een release in 2018.

www.blueslee.be

 

The Nurse

 

The Nurse sluit af met gevarieerde streepjes muziek.

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!