Big Dave & Jokke

 

Zondag 14 Oktober
Loodscafé
17 uur - Deuren 16.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Big Dave & Jokke

Afgelopen winter kon het geplande optreden van Big Dave & Jokke door omstandigheden niet doorgaan. Het is te zeggen: Jokke werd in laatste instantie vervangen door de Nederlandse gitarist Stan 'Stanson' Aerts. Op verkiezingszondag 14 oktober gaan we er opnieuw voor.

 

Zin in een namiddag eigenzinnige, akoestische, in blues gefundeerde muziek? Big Dave en Jokke brengen een complexloze, pure vertolking van zwarte rootsmuziek, met een gevarieerd repertoire gaande van Skip James tot Junior Wells,…. van Son House tot Bo Diddley.

 

Dave Reniers (mondharmonica en zang) begon op zijn dertiende de 'harp' te bespelen en heeft dat blijven doen in verschillende Belgische bands zoals the Dizzy Dave Band, The Electric Kings, ...

 

Samen met Jokke Schreurs heeft hij al in de jaren negentig kroegen en clubs in de Benelux onveilig gemaakt. Ze kwamen mekaar opnieuw tegen in de nieuwste show van Warre Borgmans(Blèten), waarvoor ze samen het muziekgedeelte maakten. Dave heeft steeds zijn voorliefde voor de eenvoud van een gitaar-harmonica-zang line-up behouden, en een hernieuwde samenwerking met Jokke diende zich dus spontaan aan.

 

Jokke Schreurs  (gitaar en zang) heeft er ondertussen zo'n dertig jaar als professioneel muzikant opzitten en staat vooral bekend als jazz-gitarist, maar hij groeide wel degelijk op met Son House, Big Joe Williams, Robert Johnson, Big Bill Broonzy,...

Dit is voor hem terug naar de roots.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!