The Gas House Gorillas

 

Vrijdag 21 Juli
Loodscafé
22.00 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

The Gas House Gorillas

The Gas House Gorillas werd in 2003 opgericht door Rick Fink. Al vroeg vervoegde Crusher Carmean – de welbekende frontman van de Crescent City Maulers – deze band waarin hij een permanent onderkomen zou vinden. De huidige line-up wordt vervolledigd door gitarist Oscar Rodriguez en drummer Eddie Everett. Van bij de start bouwde de band die vrijwel constant op tournee was een solide live-reputatie op. Take no prisoners is het motto.

 

Muzikaal bewegen The Gas House Gorillas zich in de Rockabilly, Swing en Blues scene. Hun high energy Roots Rock aanpak van de beginjaren werd mettertijd aangescherpt met een punk-esthetiek. Daarbij ontwikkelden ze een heel eigen sound, niet zonder succes, want het leverde hen een grote schare trouwe fans op. Het album ‘Punk Americana’ dat ze in 2013 uitbrachten, bereikte #1 en #2 posities in de download charts, en bracht en in rechtstreekse concerrentie met gevestige nationale en internationale artiesten.

Party on the Second Floor - Official Music Video

Aanvankelijk stapten The Gas House Gorillas door het leven als vijfmansformatie. Sinds 2015 doen ze het evenwel zonder blazer, wat resulteerde in een ietwat gespierdere klank. De vrucht van de huidige line-up, het album ‘Shut-Up!’ kan je beluisteren op de band-website. Je vindt er Big Band Swing, Rockabilly, Punk en zelfs zoete Pop verenigd onder één dak. The Gas House Gorillas zien dit album als hun beste tot dusver, en inderdaad helemaal representatief voor waar de groep vandaag voor staat.

 

Line-up

   Rick Fink : zang
   Crusher Carmean : contrabas

   Oscar Rodriguez : gitaar

   Eddie Everett : drums

 

www.thegashousegorillas.com

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!