The Dead South

Maandag 6 november

De Loods

20 uur - Deuren 19.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

The Dead South

The Dead South: drie kerels met baarden en hoeden en een dame, afkomstig uit de prairies van Saskatchewan, Canada. Hun muziek past perfect binnen de genres Folk, Neo-Folk, Bluegrass-Folk, en zelfs Alternative Country.

 

Hun eerste album 'Good Company' zette meteen de toon. Met energie en humor worden op een beetje een brutale manier woorden en klanken verenigd. Qua instrumentenkeuze werd het puur gehouden: gitaar, cello, banjo, kickdrum en mandoline vormen de akoestische setting voor de lead vocals van frontman Nate Hilts.

The Dead South - Honey You - Official Music Video

Een onvermijdelijk tweede album 'Illusion & Doubt' verscheen zopas en het loste de hooggespannen verwachtingen na het eerste album probleemloos in. Er mag geen twijfel over bestaan: dit viertal uit de prairie is volwassen geworden. Verrassende harmoniewissels en virtuoze instrumentale gedeelten werden toegevoegd aan de al ongelooflijk energieke en gepassioneerde en ook wel catchy melodie├źn.

 

Zanger Nate Hilts: 'We staan ongetwijfeld dichter bij The Pogues dan bij Alison Krauss. Ongelukkig genoeg bezitten we niet haar delicate elegantie, en dus kiezen we noodgedwongen voor energie en entertainment. Je zou kunnen zeggen dat we een soort Nu-Folk brengen met elementen van verschillende stijlen. En dat kan klassiek, punk, rock, alternatief, bluegrass, folk, en alles daartussen zijn.'

 

www.thedeadsouth.com

 

Line-up:

   Nate Hilts : singer
   Scott Pringle : singer + mandoline
   Danny Kenyon : cello
   Eliza Doyle : banjo

 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!