Shannon McNally

 

Vrijdag 20 oktober
Loodscafé

Aanvang 20 uur - Deuren 19.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Shannon McNally

De Amerikaanse singer-songwriter Shannon McNally werd geboren op Long Island, New York. In haar studentenjaren begon ze op te treden in clubs en bars. Haar talent werd al gauw opgemerkt en na haar afstuderen kreeg ze een contract bij Capitol Records, voor wie ze haar debuutalbum 'Jukebox Sparrows' (1997) opnam, dat pas enkele jaren later zou worden gereleased. (In de tussentijd deed ze supports voor onder andere Ryan Adams, Stevie Nicks en John Mellencamp.)

 

Eerder dit jaar bracht ze met 'Black Irish' haar achtste album uit. Haar meest ambitieuze project tot dusver, en haar curriculum in acht genomen, wil dit wel wat zeggen. Meteen is dit ook een terugkeer naar de blues-americana waarmee het allemaal begon. Dit album, waarmee ze dit najaar in Europa toert is het produkt van een vruchtbare samenwerking met producer Rodney Crowell. Die had al in 2012 aangegeven het volgende album te willen produceren van 'deze donkerogige schoonheid, die volwassen nummers schrijft, een ruige Fender Stratocaster bespeelt, en bij momenten heel erg klinkt als Jesse Mae Hemphill'. Het openingsnummer van het nieuwe album 'You Made Me Feel For You' is overigens van zijn hand.

 

(Country-artiest Rodney Crowell scoorde in de jaren tachtig vijf nummer één hits in de country charts, en won ook in 2014 nog de grammy voor het beste americana album.)

 

www.shannonmcnally.com

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!