Music Corner XL 2017

Music Corner XL
Zondag 11 juni
Loodscafé
Vanaf 14.00 uur - Deuren 13.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Met de Music Corner XL sluiten we ons seizoen van zondaagse Music Corners af. Aan bod komen zes artiesten/bands met een plusminus (semi-)akoestische set van 30 tot 45 minuten, vanaf 14 uur telkens om het uur. Het programma wordt afgesloten om 20 uur met een volledige set door Wanda.

 

Ziehier de line-up:

14:00u   2Classics

De gebroeders Wijnants zijn een tweeling van 10 jaar. Ze hadden de muziekmicrobe al jong te pakken en spelen vanaf hun 4 jaar cello en viool. Ze spelen volgens de Suzuki-methode, waar jonge kinderen muziek leren spelen op gehoor, zonder dat ze noten moeten lezen. Zo leerden ze zichzelf intussen ook piano en basis gitaar aan.

Ze brengen een klassiek repertoire, aangevuld door een aantal modernere stukken. Een primeur.

15:00u   JVK

JVK - Jan Van Kelst - is een singer-songwriter, en toegewijd componist op de Kelstone, het negensnarige instrument dat hijzelf ontwierp. Eerder dit jaar releasde hij het album 'The Blue Economy', dat hij op deze music corner graag aan u voorstelt.
Drums : Pieter Happel
www.kelstone.be

16:00u   Sharon Adréanne

Sharon Adréanne is een 24-jarige Vlaamse singer-songwriter, muzikante en studente woonachtig te Willebroek (België). Momenteel studeert ze muziekproductie aan het Conservatorium van Gent en maakt ze sinds april 2015 deel uit van het meisjeskoor Scala & The Kolacny Brothers.

Sharon heeft een uitgebreid repertoire aan eigen nummers zowel in het Nederlands als in het Engels. Haar muziekstijl kan in de categorieën pop - ballad - singer-songwriter - ambient geplaatst worden. In haar teksten behandelt ze op een poëtische, verhalende en soms metaforische manier onderwerpen waar vele mensen zich mee kunnen associëren (de liefde, verdriet, loslaten, actualiteit,...).

vi.be/sharonadreanne

17:00u   Black Hawk

Vlaams singer-songwriter Black Hawk (Stéphane Geullreaume) staat voor een variatie van Classic Rock, Blues en Poëzie. Hij brengt zijn versie van al waar hij in gelooft, zowel in woord als in klank.
Meer dan een jaar na z'n debuutalbum 'Moments' uit 2015 staat hij er weer met een hedendaagse groovy song - 'Amazon' - die knipoogt naar de psychedelische 60's en de idolen uit z’n jeugd. Dromerig en poëtisch verhaalt hij over de zachtheid van diepe ervaringen. Herinneringen aan de fijne momenten van het leven, zomers zwoel en rustig, tegelijkertijd intens en uitgelaten. Een song om te beluisteren en te her beluisteren, altijd fris en 'catchy'.
vi.be/blackhawkmusic

18:00u   Ftakke

FTAKKE brengt folkrock- en popnummers met een streepje humor. Singer-songwriter Fabyan Pasteleurs is gespecialiseerd in percussie gitaar, waarbij de gitaar zowel voor melodieën als voor ritmes gebruikt wordt, en daarmee een originele draai aan zijn songs geeft. Vergezeld door bassist Dieter Vermeire, die met zijn 7-snarige instrument zowel diepe ondertonen als krachtige solo's geeft die alles mooi afwerken. Hun set bestaat uit eigen nummers, gaande van uptempo composities tot intieme ballades, en enkele inventieve covers van hun favoriete artiesten. Met technisch materiaal, intrigerend gebruik van hun instrumenten en speciale stemgeluiden (variërend van rap en beatbox, tot gek en komisch) krijgt hun set steevast een unieke twist die het publiek een plezante muzikale act bezorgt.
vi.be/ftakke

19:00u   Rain Dog

Meeslepende songs die je fantasie prikkelen, een pure akoestische en authentieke sound die het midden houdt tussen americana, country en folk. Al sinds 2001 werkt Kim Van Weyenbergh aka Rain Dog aan zijn muzikale reis. Die bracht hem doorheen de jaren op allerhande podia in het Vlaamse land. Solo, duo of trio stond hij in het voorprogramma van Kevin Coyne, Magnapop, BJ Scott... Met de gitaar onder de arm trok hij richting Chicago, New York en Atlanta en deed daar vooral ervaring op. De muziek van deze Leuvense singer-songwriter werd gewikt, gewogen en goedbevonden in de legendarische club The Bitter End.

 

In de SoundReplay studio nam hij hij onder goedkeurend oog van Dirk Christiaens in 2014 zijn debuut cd 'Home Ground' op. De cd leverde Rain Dog in 2014 onder andere een plaats op op het Labadoux festival, een selectie voor de Dranouter rally en een live set voor Radio Durango. Eén van de songs geraakt zelfs tot de halve finale van de USA singer songwriter competition. Met een voorprogramma voor Mary's Little Lamb werd 2014 in stijl afgesloten.

 

In 2015 stond Rain Dog tijdelijk op non actief en werd een nieuwe band Lucky Came to Town boven de doopvont gehouden. Toch stond Rain Dog mee op de affiche van de eerste editie van het Acoustic Stage op het Tiense Suikerrock.

vi.be/raindog

20:00u Wanda

Wanda ontstond in 2008 uit het as van het vroegere Vranda en uit leden van Toxic Inc. naar aanleiding van een huwelijksfeest waarvoor men een akoestische coverband zocht.

 

Van bij aanvang maakte Wanda akoestische en vooral leuke muziek. Eerst waren dat een aantal klassieke folksong om gaandeweg te evolueren naar akoestische bewerkingen van hun favoriete pop- en rocknummers. Taal, genre, jaartal, ... het maakte niet uit. Het repertoire van Wanda is dan ook heel divers, met één constante: de nummers worden volledig uitgekleed, en vervolgens in een Wanda-jasje gestopt en op het publiek losgelaten.

 

De nog steeds originele line-up bestaat uit:

   An Algoet: zang en percussie,

   Dirk De Rijdt: zang, viool, gitaar, en alle instrumenten waar geluid uit komt,

   Francis Van der Staey: zang, bass

   Erik Van den Bergh: zang, accordeon, trompet,

   Julien Van der Auwera: zang, gitaren en andere snaren.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!