© Walter Vanheuckelom

Levien & Lazy Horse

Zondag 10 september

Loodscafé

17 uur - Deuren 16.30 uur

Toegang Gratis (Vrije Gift)

Levien & Lazy Horse

Donkere kroegen en achterzalen hebben de unieke stem van Levien (Tessenderlo, 1965) doen rijpen. Soms fluisterend, soms grauw en bezwerend. Altijd zichzelf, zoals zijn grote voorbeelden Tom Waits, Nick Cave en andere zwervers die weten dat alleen onderweg een nieuw verhaal wordt geschreven.

 

Levien graaft al heel jong in blues en rock. Aan zijn prille composities voegt hij jazz-invloeden toe en begint vaak op te treden. De volwassen Levien kiest resuluut voor Engelstalige songs - covers en eigen werk - en daarmee gaat hij op weg in Vlaanderen, vaak vergezeld van een stevige live band. Maar er was meer. In 2006-2008 toerde hij met het theaterprogramma 'De wondere wereld van Waits' langs de Vlaamse cultuurpodia en toen was het dat hij voor het eerst in het Nederlands begon te zingen. Het nummer 'Martha' wordt uitgebracht en is nog steeds een vaste waarde op de radio. Toen hij in 2010 tekstschrijver Jeroen Van Haele ontmoette, inspireerde die hem om in het Nederlands te blijven zingen. Hun songs zijn fris en meeslepend, soms diepzinnig en ontroerend.

 

Nieuwe singles verschijnen: 'De wereld is gaan slapen' (2011), 'Het gaat maar door' en 'Alle Mannen' (2012). 'De mooiste vrouw ter wereld' (2013) is een volwassen meezinger en wordt twee jaar na mekaar genomineerd voor Zomerhit. In 2014 verschijnt het eerste album - 'De hoogste tijd'. En in 2015 de EP 'De eerste dag'.

 

Eerder dit jaar verzorgde Levien een heleboel voorstellingen van 'Toneel van verbeelding - Hommage aan Dimitri Van Toren, een samenwerking met Roel Van Bambost, Dirk Schreurs en Mathieu Engels. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan nieuw materiaal voor een volgend album.

 

Levien wordt vergezeld op het podium door Lazy Horse, aka Raf Timmermans.

 

www.levien.be

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!