Blue Moon Marquee

 

Maandag 25 september
Loodscafé

20 uur - Deuren 19.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Blue Moon Marquee

Blue Moon Marquee is een gypsy blues duo, ontstaan op de met wilde rozen bedekte heuvels van Alberta (Ca). Tegenwoordig houden zij huis op een eiland voor de kust van de Salish Sea, British Columbia. A.W. Cardinal (zang en gitaar) en Jasmine Colette (zang, bass en drums) brengen originele muziek, dus eigen composities, beïnvloed door al wat swingt en groovet. Lonnie Johnson, Louis Armstrong, Howlin’ Wolf, Screaming Jay Hawkins, Django Reinhardt, … rekenen zij tot hun voorbeelden.

 

Bij dit alles is Blue Moon Marquee in de eerste plaats een live duo met de sound en energie van een volledige band. Colette speelt contrabas terwijl ze met haar voeten kickdrum, snare en high hat bedient. Cardinal zingt met vette, doorrookte stem terwijl hij de gitaar bespeelt met de swingende energie van jazzgetinte blues.

Hun nummers hebben een hoge dosis atmosfeer en textuur met een voorliefde voor poëtische karakters in rauwe settings. Vier jaar samenspelen bracht een herkenbaar, persoonlijk geluid dat je in elk nummer telkens weer opnieuw hoort. Blue Moon Marquee brengt een aanstekelijke mix van vroege blues, jazz, country en populaire muziek met een eigentijds gevoel. Mooi om naar te luisteren en tegelijk ook heel dansbaar. Muziek die het publiek telkens weer begeestert, of het nu in achterkamercafés is, of op festivalpodia, of in fluwelen theaterhallen.

 

Blue Moon Marquee heeft tot dusver drie full albums uit. Het meest recente – Gypsy Blues – bereikte plaats 3 in the Earshot National Roots en Blues charts. Vorig jaar sleepten ze ook een nominatie uit de wacht voor een Maple Blues Award voor beste nieuwe artiest. En ze waren ook de meest gevraagde band voor het TD International Jazz Festival Circuit dat jaar.

 

Line up:

   A.W. Cardinal : Zang en gitaar

   Jasmine Colette : Zang, bass, drums

 

www.bluemoonmarquee.com

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!