© Michael Chia

Bai Kamara Jr. Sextet
Zaterdag 12 Augustus

Knoetterras

Aanvang 21.00 uur

Toegang Gratis

Bai Kamara Jr. Sextet

De Brusselse singer-songwriter en producer Bai Kamara Jr. bracht  op 17 maart zijn vijfde studioalbum uit genaamd ‘Bai Kamara Jr presents The Mystical Survivors & Some Rare Earthlings Vol 1’ bij T4A/PIAS. Het is zijn meest ambitieuze project, gestoeld op het verlangen om een organisch en modern soulalbum te maken zonder gebruik te maken van steriele programmering of samples. Het mag best retro aanvoelen maar wel steeds stevig verankerd in het heden en met een blik op de toekomst.

 

Bai koestert het verlangen om de luisteraar mee te voeren naar een rijk muzikaal landschap en hij heeft daar ook alle mogelijke middelen voor ingeschakeld. Het album is opgenomen gedurende een periode van drie jaar met vermaarde  Belgische muzikanten zoals Joachim Saerens (keyboards, o.a. Selah Sue), Nina Babet (backing vocals, o.a. Milow), Marie Ange Teuwen (backing vocals, o.a. Ozark Henry, Black Box Revelation), Patrick Dorcean (drums, o.a. Soulsister, Baloji, Reggie Washington) en Michel Seba (percussie, o.a. Axel Red). Voor de blaasinstrumenten en arrangementen is er beroep gedaan op het talent van enkele van de beste jazzmuzikanten van het moment. Denk maar aan Stéphane Mercier (saxofoon en arrangementen) of Jean Paul Estiévenart (trompet). Voor een warme auditieve verbinding tussen de soul, funk en R&B op het album zorgde het mixtalent van Marc François die zijn strepen verdiende bij o.a. Vaya Con Dios, Ozark Henry en Nova Star.

 

Opgroeiend in Sierra Leone en het Verenigd Koninkrijk en als zoon van een ambassadeur in Brussel (sinds 25 jaar) is Bai zich altijd bewust geweest van onrechtvaardigheid en ongelijkheid in de wereld. Tegenwoordig voelt hij meer dan ooit de noodzaak om zijn stem en songs te gebruiken om op die manier een bewustzijn te scheppen en een boodschap te verspreiden van hoop en vrede. Zijn songs zijn een mengeling van persoonlijke verhalen en mondiale thema’s.

 

Bai verzorgde in 2014 het voorprogramma van Vanessa Paradis tijdens haar internationale tour (25 data) en tourde o.a. met Dani Klein, Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré en Youssou N’Dour de wereld rond. In 2015 schreef en componeerde hij ‘If I Could Walk on Water’  voor Artsen Zonder Grenzen en nodigde hij Daan, Guy Swinnen en Beverly Jo Scott uit voor de song.

 

Line-up:

   Bai Kamara Jr. - akoestische gitaar/vocals

   Eric Moens - electrische gitaar/backing vocals
   Thierry Rombaux - bass
   Fred Malempré - percussie

   Raphael Debacker - keyboards

   Yves Baibay - drums

 

www.baikamara.com

www.facebook.com/Bai-Kamara-Jr-1421986068097290

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!